Szakemberek, Üzletek, Szolgáltatások, Orvosok Önhöz közel!

KÉMÉNY DR. Kft. - Társasházi turbós gyűjtőkémények átalakítása

Társasházi turbós gyűjtőkémények átalakítása turbós és kondenzációs kazánok vegyes üzemeltetéséhez a KREA K2+ gyűjtőkémény rendszerrel.
A kondenzációs kazánok füstgáza hidegebb a turbós kazánokénál, ezért az csak túlnyomással távozik maradéktalanul a kéményből. Ha a meglévő kéményre kondenzációs és turbós kazán is bekötésre kerülne, a túlnyomás és a víz bejutna az éppen nem működő turbós kazánba és tönkretenné azokat.

A megoldás: KREA K2+
Miért jó Önnek és társasházának?
- Nincs extra költség:
nincs szükség kéménycserére és az összes kazán lecserélésére, ami lakóknak külön-külön, és a társasháznak közösen is igen megterhelő lenne.
- Nincs kötöttség:
ez az átalakítás lehetővé teszi, hogy ne kelljen egy elromlott kazán miatt az ugyanerre a kéményre kötött összes, még működő turbós kazánt cserélni. Ha a későbbiekben elromlik az Ön turbós kazánja, a többi lakótól függetlenül, további kéményátalakítások nélkül, gyorsan lecserélheti készülékét.
- Nincs felfordulás:
A KREA K2+ rendszer rombolás nélkül, már egy nap alatt beépíthető, ezért az átalakítás fűtési szezonban is elvégezhető.

MEGOLDÁS TÁRSASHÁZI GYŰJTŐKÉMÉNYRE KAZÁNCSERE ESETÉN
Az elmúlt néhány évtizedben megépült társasházaknál elsősorban az úgynevezett turbós gyűjtőkéményeket, melyekre turbós kazánokat csatlakoztattak. Ezekből a kéményekből, a hagyományos kéményekhez hasonlóan, huzat hatására távozik az égéstermék. 2018 őszétől - jogszabályváltozás miatt - már csak kondenzációs kazánok szerelhetők fel az elromlott turbós (nem kondenzációs) kazánok helyett.

Miért okoz ez problémát az érintett társasháznak?
Míg a turbós kazánok gyűjtőkéménye huzat elven működik, a kondenzációs kazánoknak túlnyomásos kéményre ezt a két különböző igényt nem tudják egyszerre kiszolgálni. A gyűjtőkéményen keresztül a rá csatlakozó lakások összeköttetésben vannak egymással, ezért ha egy lakásban kazáncserére van szükség, az kötelezettséget ró a többi lakásra is.

MIT LEHET TENNI ILYENKOR?
Kéményfelújítással meg kell oldani, hogy az új kondenzációs kazán együtt tudjon működni a régi turbós kazánokkal. A meglévő kéményt át kell alakítani olyan túlnyomásos, kondenzációs gyűjtőkéményre, ami a magas hőmérsékletű (turbós), mind az alacsony hőmérsékletű és sok nedvességet tartalmazó (kondenzációs) égésterméknek ellenáll. Így alkalmas lesz az újonnan felszerelt kondenzációs kazánok füstgáz elvezetésére is. Ezen felül speciális csappantyúk beépítésével meg kell akadályozni azt is, hogy a kondenzációs kazán túlnyomása kárt ne tegyen a turbós készülékekben.

A KREA K2+ rendszer kifejezetten a turbós és kondenzációs kazánok zavartalan együttműködésére lett kifejlesztve.
- A saválló nemesacél béléscső garantálja a kémény nyomás- és kondenzvízállóságát.
- A bekötőnyílásokba épített speciális, magas hőmérséklettartományban is működőképes füstgázcsappantyú megvédi a túlnyomástól és a kondenzvíztől az éppen nem működő kazánokat.
- A saválló acél kondenzvíz gyűjtő és elvezető rendszere védelmet nyújt a kémény átnedvesedése ellen, és a beépíthető kondenzvíz szivattyú minden esetben megoldja a kondenzvíz csatornarendszerbe juttatását.

A KREA K2+ innovatív technológia lehetővé teszi, hogy a lakások állagát nem rombolva, szembetűnő külső változtatások nélkül, minden szempontból korszerű, tartós megoldást érjen el.

Tevékenységek, szolgáltatások

Tevékenység Cascade kémény szerelése
Tevékenység Gyűjtőkémény átalakítása
Tevékenység Gyűjtőkémény felújítás
Tevékenység Hőszigetelt füstcsatorna szerelése
Tevékenység Hőszigetelt kémény
Tevékenység Kandalló kémény szerelése
Tevékenység Kazánkémény bélelése
Tevékenység Kazánkémény szerelése
Tevékenység Kémény
Tevékenység Kéménybélelés
Tevékenység Kéménybontás
Tevékenység Kéménybővítés
Tevékenység Kéménycsere
Tevékenység Kéménydugulás elhárítása
Tevékenység Kémények bélelése
Tevékenység Kéményépítés
Tevékenység Kéményfelújítás
Tevékenység Kéményjavítás
Tevékenység Kéménykivitelezés
Tevékenység Kéménymarás
Tevékenység Kéményméretezés
Tevékenység Kéményrendszer
Tevékenység Kéményseprő szakvélemény ügyintézése
Tevékenység Kéményszerelés
Tevékenység Saválló acél kéménybéléscső rendszer
Tevékenység Társasházi gyűjtőkémény felújítás
Tevékenység Termofor gyűjtőkémény felújítása
Tevékenység Turbós gyűjtőkémények átalakítása

Szakemberek, Üzletek, Szolgáltatások, Orvosok Önhöz közel!