Szakemberek, Üzletek, Szolgáltatások, Orvosok Önhöz közel!

Dr. Murányi Mihály urológus

UROLÓGIA MAGÁNRENDELÉS
Az urológiai szakrendelésen az urológiai alapvizsgálaton kívül többek közt vizeletvizsgálat, ultrahangvizsgálat, prosztatarák szűrés elvégzésére van lehetőség.

A vizelet áramlás sebességének meghatározására vizelet gyorstesztet végzünk, melyhez uroflowmetria és ultrahang készülék áll rendelkezésre. Az ultrahang készülék alkalmas a vesék, a hólyag, a húgycső, a prosztata, a herék és a mellékherék vizsgálatára.

PROSZTATARÁK SZŰRÉS:
A prosztatarák szűrés 50 éves kor felett ajánlott férfiaknál.
A szűrés két vizsgálatból áll. Egy vérvétel során meghatározzuk a vérplazma PSA (prosztata specifikus antigén) szintjét, majd megtapintjuk a prosztatát a végbélen keresztül. A vizsgálatot a korábbi PSA szinttől függően 1-2 évente ismételjük.

MEREVEDÉSI ZAVAROK KIVIZSGÁLÁSA, KEZELÉSE:
A merevedési zavar bármely életkorban megjelenhet, ám az esetek többségében az idősödő férfiakat érinti.
A háttérben számos ok meghúzódhat, gyakran egyszerre több kiváltó tényező is jelen van. Merevedési zavart okozhat érrendszeri, idegrendszeri megbetegedés, a hormonrendszer zavara, gyógyszer mellékhatás, korábbi hasi, kismedencei műtétek, de pszichés tényezők is szerepet játszhatnak. A diagnózis felállításának legnagyobb gátja sokszor az, hogy a betegek nem, vagy késve beszélnek problémájukról, így orvoshoz is késve jutnak el. Pedig a merevedési zavar kezelésére jelenleg hatékony gyógyszeres terápia áll rendelkezésre.

TUMOROS MEGBETEGEDÉSEK KIVIZSGÁLÁSA:
Az urológiai szervek tumoros megbetegedései viszonylag gyakoriak. A prosztatarák a fejlett világban a 21. századra a férfiak leggyakoribb tumoros megbetegedésévé vált, a hólyagtumor pedig a tíz leggyakoribb daganatos megbetegedés közé tartozik.
Ezek mellett az urológia kompetenciájába tartoznak a vesetumor, a heretumor és a hímvessző tumorai is.

GYULLADÁSOS KÓRKÉPEK KIVIZSGÁLÁSA, KEZELÉSE:
A vizeletűrítési zavarok mellett a húgyivari szervrendszer gyulladásos megbetegedései a leggyakoribb urológiai kórfolyamatok közé tartoznak.
Ezek közül is leggyakoribb megbetegedés a felfázás, a vesemedence gyulladás, a prosztata gyulladás és a mellékhere gyulladás. A megbetegedések urológiai alapvizsgálattal, vizeletvizsgálattal és ultrahangos vizsgálattal kimutathatók, mely debreceni urológiai magánrendelésünkön is lehetséges. Szinte valamennyi húgyúti fertőzés a húgycsövön keresztül felszálló módon betegíti meg a szervezetet. A kezelés alappillére általánosságban az antibiotikum kezelés és a bőséges folyadékbevitel.

HÚGYÚTI KŐBETEGSÉG KIVIZSGÁLÁSA, KEZELÉSE:
A húgyúti kőbetegség igen gyakori megbetegedés. A panaszok jellege és súlyossága széles spektrumon mozog, a kő elhelyezkedésétől és méretétől függően.
A vese kelyheiben lévő nyugvó kövek általában nem okoznak panaszt. A húgyvezetékben elakadt kő azonban rendkívül heves vesetáji görcsös fájdalmat okoz. A hólyagkövek az alsó húgyúti tünetegyüttes irritatív panaszait okozhatják. A húgycsőben lévő kövek pedig teljes vizeletelakadást okozhatnak.

KÜLSŐ NEMI SZERVEK KÓRKÉPEINEK KIVIZSGÁLÁSA, KEZELÉSE:
A női nemi szervek megbetegedéseivel a nőgyógyászat foglalkozik, az urológia a férfi genitáliák kezelésére szorítkozik. A férfi külső nemi szervek leggyakoribb betegségei a herevízsérv, a hereviszértágulat, a heretumor, a hímvessző tumor, a fitymaszűkület és a fitymaletapadás.

MUNKAALKALMASSÁGI VIZSGÁLAT, UROLÓGIAI GÓCKUTATÁS:
A magánrendelőben lehetőség van urológiai góckutatás elvégzésére műtét előtti kivizsgálás vagy általános orvosi vizsgálat részeként. Munkavégzéshez szükséges alkalmassági vizsgálat is kérhető.

Elérhetőségek

Cím
Batthyány u. 12.
4024 Debrecen

Tevékenységek, szolgáltatások

Tevékenység Orvosok, szakorvosok
Tevékenység Prosztatadaganat
Tevékenység Prosztatavizsgálat
Tevékenység Urológia
Tevékenység Urológus
Tevékenység Urológus szakorvosok
Tevékenység Urológusok
Tevékenység Vese daganat
Tevékenység Vizelési panaszok
Tevékenység Vizeletcsepegés

Szakemberek, Üzletek, Szolgáltatások, Orvosok Önhöz közel!