Szakemberek, Üzletek, Szolgáltatások, Orvosok Önhöz közel!

BENKO-KLIN Kft. - Dr. Kolozsvári Bence - Szemészeti szakrendelés - lézeres látásjavítás

Szemészet, szemhéjplasztika, lézeres látásjavítás.

- Excimer lézeres látásjavítás, azaz dioptria-korrekció (PRK):
A legrégebben kifejlesztett lézeres szemműtéti eljárás. A szaruhártya felületi része, a hám mechanikusan eltávolításra kerül (ami egy speciális hoki alakú késsel a hám lehántását jelenti). A hám eltávolítása után az excimer lézer így már hozzáfér a kezelendő területhez, elpárologtatja a szaruhártya állományának néhány ezred milliméter vastagságú szövetrétegét. A hám 3-5 nap alatt újra benövi a szemfelszínt és a hámfosztott terület újra fájdalmatlanná válik. A lézerkezelés utáni terápiás CL felhelyezése pár napig szükséges lehet az idegvégződések fedésére, ezzel a fájdalom csökkenthető.

Therapiás excimer lézer kezelés (PTK):
Excimer lézerrel végzett műtét, amellyel nem a dioptria kerül módosításra, hanem a szaruhártya kóros elváltozásai, hámrendellenességi pl. hegei, homályai Az eljárás során néhány mikrométer vastagságú, kórosan megvastagodott bazálmembrán elpárologtatása után a regenerálódó hámban ismét kialakulnak a kapcsolóstruktúrák. Ezt követően a hám nem lökődik le, hanem a helyén marad, és a páciensnek megszűnnek a kellemetlen panaszai. Alkalmazásával a szaruhártya-átültetés kiváltható.

- Általános szemészeti szakellátás:
Akut betegek (friss sérülés, gyulladás, látásromlás) ellátása, illetve krónikus szemészeti betegségek gondozása (pl.: magasvérnyomás és cukorbetegség szemészeti szövődményei, glaucoma, időskori macula degeneráció)

Szemészeti szűrés:
Látásunk évenkénti ellenőriztetése legalább olyan fontos, mint más egyéb betegségek megelőzésére igénybe vett szűrővizsgálatok, mert mielőbb kiderülnek az elváltozások, annál jobban kezelhetőek. A szemvizsgálat nem csupán a látás ellenőrzésre szolgál, hanem segíthet más betegségek feltárásában is (pl.: szürkehályog, zöldhályog, magas vérnyomás, cukorbetegség).

Szürkehályog műtét során egy mesterségesen előállított lencsével pótolják az eltávolított borús szemlencsét.

Zöldhályog műtét soha nem a látásélesség javulását eredményezi, hanem mindig a szem belnyomásának csökkentését, amely elengedhetetlen feltétele annak, hogy a glaukómás károsodások ne alakuljanak ki.

Asztigmia esetén a távoli és a közeli tárgyak is elmosódottan látszanak, mivel a szaruhártya egyik irányba gömbölyűbb, míg a másik irányba laposabb görbülettel rendelkezik. Mára már kezelhető lézeres eljárással.

Egyéb műtétek

Működési területek

Debrecen · Nyíregyháza

Tevékenységek, szolgáltatások

Tevékenység Asztigmia
Tevékenység Glaucoma
Tevékenység Látásjavítás
Tevékenység Látásvizsgálat
Tevékenység Lézeres látásjavítás
Tevékenység Lézeres szemműtét
Tevékenység Lézeres szürkehályog műtét
Tevékenység Orvosok, szakorvosok
Tevékenység Szemész szakorvos
Tevékenység Szemészeti lézerklinika
Tevékenység Szemészeti műtéti beavatkozások
Tevékenység Szemészeti szűrővizsgálatok
Tevékenység Szemhéjplasztika
Tevékenység Szemműtét
Tevékenység Szemorvos
Tevékenység Szürkehályog műtét
Tevékenység Zöldhályog kezelése

Szakemberek, Üzletek, Szolgáltatások, Orvosok Önhöz közel!